Sisustage oma üritus siidri degusteerimisega! Sobib suurepäraselt sõpruskondade koosviibimisteks, sünnipäevade tähistamiseks, seminari täienduseks või meeskonnatöö koolituseks. Degusteerimised viib läbi professionaalne siidrisommeljee – „pommeljee“
Pakume siidridegusteerimist 4. erinevas variandis:
Variant 1 – Ülevaade käsitöösiidrist
Sobib erineva tasemega osalejatele, eelnev joogialane koolitus pole vajalik. Kestvus 1,5-2h.
Degusteeritakse 6 siidrit ja 1 perry. Võrreldakse Eesti ja traditsiooniliste riikide käsitöösiidreid. Siidrialase terminoloogia tutvustus: siider vs käsitöösiider, perry, ühe õunasordi baasil siider, maitsesiider. Levinuimate siidri valmistamise piirkondade ja tehnoloogiate ülevaade. Siidriga seonduvad müüdid. Võimalus tellida juurde suupisted.
Variant 2 – Ülevaade Eesti käsitöösiidrist
Sobib joogihuvilistele ja toitlustusvaldkonna inimestele, Eesti maitsete tutvustamiseks välismaalastele. Kestvus 1,5-2h.
Degusteeritakse 6 Eesti siidrit ja 1 Eesti perry (sõltub saadavusest). 6 Eestis valmistatud täismahlast siidrit: pudelis järelküpsenud siider, maitsesiider, traditsioonilisel meetodil siider ja/või 1 Eestis valmistatud perry. Ülevaade Eesti käsitöösiidritootjatest siidrinäidete põhjal. Osalejad õpivad tundma Eesti õunale omast maitset ja aroomi käsitöösiidris. Võimalus tellida juurde suupisteid.
Variant 3 – Eesti Siidri Lugu – Seminariformaadis degusteerimine
Sobib erineva tasemega osalejatele, eelnev joogialane koolitus pole vajalik. Kestvus 2-2,5h.
Degusteeritakse 10 erinevat õunast valmistatud ilma alkoholita ja alkoholiga jooki. Degusteerimine sisaldab: täismahlast õunalimonaad, siider – 2 maitsesiidrit, õunavahuvein, õunavein, jääsiider, õunaviin. Õpitakse Eestis kasvanud õuntest valmistatud jookide põhjal selgeks regioonile omane õunamaitse nii lahjemas kui kangemas joogis. Eesti Siidritee Tuuri tutvustamine. Ülevaade umbes 12 siidritootjast Eestis alates aastast 2015 – tootmispõhimõtted: õunaaiapõhine tootmine vs mustlastootmine. Võimalus tellida juurde suupisteid.
Variant 4 – Siidri ja toidu sobitamine
Eritellimusel elamus toiduhuvilistele- gurmaanidele: 5-käiguline siidriga menüüd koostöös selleks spetsialiseerunud kokaga. Kestvus ca 3h.
Siider on uus vein. Käsitöösiidrite üllatavalt mitmekesine maitseskaala lubab siidrit serveerida näiteks tervitusjoogina vahuveini asemel või toidu täienduseks. Samuti on siider sobilik digestiiviks kauni toiduelamuse lõpus. Siider pakub ka alkoholivabasid alternatiive, mida on hakatud tootma pidulaua jaoks sobilikes 75 cl pudelites ning ka maitsed on peenemad kui tavalisel limonaadil. Kui soovite koolitust koos toitudega, siis on siidri kõrvale valitud toidud rõhuga kohalikul toorainel, kuid kuna traditsioonilised siidripiirkonnad asuvad mujal, siis midagi on ka nende riikide menüüst. Erivajadusega menüü eelnevalt kokku leppida.
Degusteerimise hind sõltub osalejate arvust ja täpsetest soovidest. Hind sisaldab Vürtsi ruumi kasutamist.
Küsi pakkumist