India toidu õpituba

India toidu õpituba on suurepärane võimalus lisada sõnaotseses mõttes peole vürtsi või sisustada oma koosviibimine sõprade või kolleegidega õppides midagi uut ja huvitavat.

Põhja-Indias armastatakse süüa leiba. Iga korralik toidukord sisaldab lameleiba, mida on kümneid erinevaid sorte. Meile on kõige tuttavam nimi naan. Õpitoa raames õpime selgeks, kuidas teha Põhja-Indiast pärit piduleiba purit. Õlis küpsetatud täisterajahust leivake sobib kokku karride ja salatitega, seda võib süüa nagu pannkooki. Segame kokku taigna, õpime selgeks suurima saladuse – kuidas rullida purit ja küpsetame. Kõrvale teeme ühe karri omal valikul. Valida saab taimetoidu või muna ja liha vahel. Taimetoit valmib kas kikerhernest või punastest ubadest. Kes aga soovib avastada India köögi laiemat poolt, saab selgeks, kuidas teha munakarrit või kanaliha-hautist-karrit. Täpse menüü lepime kokku enne ürituse toimumist.

Taignategu ja vürtsi lisamist õpetavad Mariliin ja Ude. Eesti-India kunstnikepaar, kelle kireks on kokkamine.

India toidu õpituba sobib hästi 10-15-liikmelisele seltskonnale. 

Õpitoa kestvus ca 2,5-3h
Õpitoa hind 45€/osaleja, mis sisaldab Õpitoa juhendamist, toiduaineid, vajalikku inventari ning Vürtsi ruumi kasutamist kuni 3h.